Mikrobiyolojik Açıdan Riskli Gıdalar

Mikroorganizmalar da diğer canlılar gibi üreyebilmek için besine gerek duyarlar. Gıdalar, besin öğeleri (karbonhidrat, protein vb.) ve nem içerikleriyle mikroorganizmaların gelişebilmesi için uygun ortam yaratırlar. Mikroorganizmaların büyümesini ve çoğalmasını destekleyen besinlere “potansiyel riskli besin” denmektedir. Potansiyel riskli besinler; mikroorganizmaların kolay, hızlı üreyebildiği ve besin kaynaklı hastalıklara zemin hazırlayan gıdalardır. Potansiyel riskli besinler çoğunlukla protein ve nem içeriği yüksek olan pişmiş ya da çiğ hayvansal ürünler (et, süt, yumurta vb.), pişmiş sebze ve nişastalı besinlerdir.

 

Potansiyel riskli besinler:

·Süt ve süt ürünleri

·Yumurta ürünleri

·Et ve et ürünleri (Kırmızı et, tavuk eti, hindi eti, deniz ürünleri)

·Toz ve tablet formdaki gıdalar

·Hububat ve fırıncılık ürünleri

·Meyve ve sebzeler ürünleri

·Baharat

·Hazır yemekler

Settings

Skins
Transitions
& More

UberMenu 3 is almost here!

This is a preview site for UberMenu 3.

Currently, UberMenu 2 is available for purchase - see the UberMenu 2 Demo.

UberMenu 3 will be a free upgrade for all UberMenu 2 customers - and existing customers currently get early access to version 3 in the Support Forum

Sign up for the SevenSpark Mailing List