Mikotoksin Analizi

 Mikotoksinler, küfler tarafından üretilen, insan ve hayvanlara toksik etkileri olan ikincil metabolizma ürünleridir. Canlılar üzerinde alındıkları dozlara ve kişisel dirence bağlı olarak ölümle sonuçlanan akut etkilerinden söz edilmektedir. Mikotoksinlerin en çok karşılaşılan türü olan aflatoksinlerden, B1, B2, G1 ve G2 küfler tarafından doğrudan üretilmektedir M1 ve M2, B1 ve B2’nin metabolitleri olup sütte bulunmaktadır. B1 türü, aflatoksinlerin en zehirlisi olup gıda maddelerinde çok sık rastlanmaktadır. Aflatoksin dışında Okratoksin A,  Zearelenon, Deoksivalenol, Fumonosin türleride insan sağlığı için zararlı olan mikotosinlerdir. Gıdalarda eser miktarlarda bulunanan mikotoksin kontaminasyon seviyelerinin tespiti, çok duyarlı ve hassas çalışmalar sonucunda laboratuvarımızda HPLC cihazı ile yapılmaktadır.

 

 

Analiz

Ürün Grubu

 

Kuru İncir, Antepfıstığı

Aflatoksin B1, B2, G1, G2 Tayini

Bitki Çayları, Tahıllar, Fındık

 

Hayvan Yemleri, Baharatlar

 

Bebek Maması

Aflatoksin M1 Tayini

Peynir, Süt, Süt Tozu

 

Tereyağı

 

Kuru Meyveler, Tahıllar

Okratoksin A Tayini

İçecekler, Kahve Ürünleri

 

Hayvan Yemi

 

Mısır, Kahvaltılık Tahıllar

Fumonisin (B1) Tayini

Bebek Maması

 

Hayvan Yemi

 

Mısır, Mısır Bazlı Tahıllar

Zearalenone Tayini

Tahıl, Kahvaltılık Tahıllar

 

Bebek Maması, Hayvan Yemi

 

Tahıllar (Buğay),

Deoksinivalenol Tayini

Mısır Ürünleri, Bisküvi, Kahvaltılık Tahıllar (Mısır Gevreği)

 

Bebek Maması, Hayvan Yemi

 

Settings

Skins
Transitions
& More

UberMenu 3 is almost here!

This is a preview site for UberMenu 3.

Currently, UberMenu 2 is available for purchase - see the UberMenu 2 Demo.

UberMenu 3 will be a free upgrade for all UberMenu 2 customers - and existing customers currently get early access to version 3 in the Support Forum

Sign up for the SevenSpark Mailing List